Over

Waarom boeqt.nl bestaat, hoe we werken, welke ambitie we nog hebben...

 

ALGEMEEN

Er bestaan veel boeken-sites in Nederland. De meeste helpen je perfect ‘als je weet wat je zoekt'; wanneer je niet echt weet wat je zoekt, of gewoon zin hebt om rond te kijken in een boekhandel, maar dan online, is het aanbod schaars. Deze site brengt daarin verandering. Het boekhandel-gevoel, waar selectie, informatie en inspiratie de boventoon voeren, maar dan online.

We brengen hier een selectie boeken bij elkaar, waarvan steeds duidelijk is wie het boek aanbeveelt, en waarom. Zo selecteerde Thijs Pollmann, emeritus-hoogleraar Nederlands 1500 boeken om te ‘lezen op locatie’, verzamelden we alle boeken die van de NRC 4 of 5 ‘bollen’ ontvingen, maar ook de boeken-van-de-maand van DWDD; maakten we lijst van Klassiekers (allen van voor het jaar 2000), en werkt kenner en recensent Arthur van de Boogaard momenteel aan een lijst met de beste boeken uit de sportliteratuur. Andere categorie├źn, Thrillers als eerste, zullen volgen.

De boeken zijn voorzien van recensies, wiki-pagina’s, steekwoorden, beschrijvingen van de uitgever etc. Zo hopen we een compleet beeld te geven van boek en auteur. En waar informatie nog ontbreekt, alle hulp is welkom!

 

VAN BOEKENSITE NAAR ONLINE BOEKHANDEL

Zoals je ziet bevat de site nu nog geen bestel-buttons, maar we gaan wel een ‘boekhandel’ worden. De ambitie is om lokale boekhandelaren ‘aan te sluiten’, zodat boeken hier bekeken kunnen worden maar direct bij jouw lokale boekhandel besteld en door hem/haar geleverd. Dat helpt de boekhandel, en ons ook… Meer informatie, zie ‘Redactie‘ onderaan de site.

 

TAGS, SUGGESTIES, CORRECTIES

Graag willen we jullie, lezers en gebruikers vragen ons een handje te helpen. Hebben we een boek gemist? Laat het ons alsjeblieft weten. We zijn benieuwd. Klik op Suggestie hierboven!

Uiteraard deden we ons best om boeken zo goed mogelijk, kort en bondig, te omschrijven. Maar daarmee kan je nog niet altijd dat ene boek vinden. Net omdat dat ene zoekwoord niet is genoemd. Daarom kun je in de zoekresultaten direct tags achterlaten bij ieder boek. Dan is het boek ook te vinden op dat steekwoord, en voor degene die dat boek al gevonden heeft, rijker omschreven. Alvast dank!

Bevat de site verkeerde jaartallen, schrijffouten, onduidelijkheden etc., klik op Correctie boven aan de site of mail direct naar jop@katari.nl.

 

Jop Pollmann

Jop@katari.nl

Inschrijven nieuwsbrief