JongeSchrijversavond.nl

De val van Jakob Duikelman Jonge Schrijversavond 2014

De val van Jakob Duikelman

Roman Anne-Marieke Samson, 2014

Als Jakob verneemt dat hij niet lang meer te leven heeft, houdt hij dat angstvallig geheim voor zijn mooie Thaise vrouw en zijn puberdochter uit een eerder huwelijk. Zijn groeiende woede brengt hem in conflict met een Nigeriaanse ronselaar van kindsoldaten.

oorlog+

Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn Jonge Schrijversavond 2014

Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn

Roman Yuki Kempees, 2014

Yuki leeft als een echte vrijbuiter. Het ene na het andere meisje verwelkomt hij in zijn bed, om haar de volgende dag weer vriendelijk te verzoeken om op te rotten. Geen enkele vrouw schijnt goed genoeg te zijn voor Yuki. Kan hij eigenlijk wel verliefd worden?

hedonisme, drugs, Lowlands+

Jonge Schrijversavond 2014

De parttime-junkie

Roman Renee Kelder, 2014

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden in een Volvo en bezoeken naturistencampings. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB.

verslaving, dubbelleven, Heemstede+

De belofte van Pisa Jonge Schrijversavond 2014

De belofte van Pisa

Roman Mano Bouzamour, 2013

Debuutroman met autobiografische elementen van de jonge Marokkaans-Nederlandse schrijver Mano Bouzamour over het laveren tussen twee werelden: de Amsterdamse Pijp (waar zijn ouderlijk huis staat) en Amsterdam-Zuid (waar hij op het lyceum zit).

autobiografisch, cultureel, BinWHdtU+

Vertedering Jonge Schrijversavond 2014

Vertedering

Roman Jamal Ouariachi, 2013

De hoofdpersoon uit Vertedering lijdt een monotoon leven. De wandelingen in zijn middagpauze vormen de enige onderbrekingen van zijn slaapverwekkende bestaan als postkamermedewerker. Op een dag vindt hij tijdens zo’n wandeling een nest vol jonge katjes. Vertedering vangt aan.

filosofie, verveling+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

M. Academica Literatuurprijs

M.

Roman Shira Keller, 2011

De hoofdpersoon is Leah Rosenberg, een kunstenaar die een opdracht ontvangt voor een zelfportret. De opdracht wordt door haar sceptisch ontvangen en leidt haar naar haar middelbare schooltijd waar zij verliefd werd op haar leraar klassieke talen, Markus Prins.

debuut, tijd+

Jonge Schrijversavond 2014

Ego Faber

Roman Maurice Seleky, 2010

Ego Faber is een roman over twintigers die zoeken naar betekenis, vriendschap en liefde in een wereld vol jachtig hedonisme. Roekeloos experimenteren zij met seks, drugs en studies.

dood, generatie-Y, debuut+

Inschrijven nieuwsbrief