BNG Literatuurprijs 2015

BNGLiteratuurprijsLonglist

De derde persoon

Verhalenbundel, Thriller Thomas Heerma van Voss, 2014

Steeds weer keert in het boek het zoekende individu zich als een outsider af. Zijn onmacht om tegemoet te komen aan de normen en verwachtingen van de ander levert hem echter ook vrijheid op, en hij is dan ook niet per definitie ongelukkig.

No tags yet+

BNGLiteratuurprijsLonglist

Efter

Roman Hanna Bervoets, 2014

Met haar nieuwe roman Efter levert Hanna Bervoets opnieuw een absurd verhaal af waarin dood en destructie een grote rol spelen. Dit keer is het de liefde die de mensheid langzaam dreigt te verwoesten.

LibrisLonglist+

BNGLiteratuurprijsLonglist; longlist_eci2015

Hoogvlakte

Roman Naomi Rebecca Boekweit, 2014

Maite van Veen ging twee jaar geleden naar Feldi, in het noordoosten van Zwitserland, om er als knecht op een boerderij te werken. Inmiddels kent ze alle koeien persoonlijk, beter misschien nog dan ze boer Moser kent, of boer Wyss van de grote melkveehouderij ā€˜aan deā€ ...

lesbisch, natuur, Zwitserland+

BNGLiteratuurprijsLonglist

De nacht

Roman Merijn de Boer, 2014

Ik wachtte op haar voor de deur van het advocatenkantoor. Naast me stonden de twee rolkoffers. Omdat het lunchtijd was, kwamen er voortdurend werknemers langslopen. Ik telde het aantal donkerblauwe dassen en was bij drieƫntwintig toen ze naar buiten kwam.

No tags yet+

BNGLiteratuurprijsLonglist

Noordgeest

Roman Ricus van de Coevering, 2014

De Noordgeesten waren in de Gouden Eeuw invloedrijke burgers die rijkdom vergaarden met het ombouwen van vrachtschepen tot schepen waarop grote aantallen slaven vervoerd werden. Pas in de negentiende eeuw raakte de familie hun fortuin en hun invloed kwijt.

No tags yet+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

BNGLiteratuurprijsLonglist

De dyslectische-hartenclub

Roman Hanneke Hendrix, 2014

Drie vrouwen met brandwonden delen een ziekenhuiskamer die onder voortdurende politiebewaking staat. Ze voelen zich bedreigd en schakelen hun bewaker uit. Er rest hen niets anders dan te vluchten.

xwqXIJoysnZkjoXZ, msGiPpfYkqDV, VvDEaBUqXuTutDy+

BNGLiteratuurprijsLonglist

Boek van de doden

Roman Philip Huff, 2014

De roman speelt zich af in tien dagen rond kerst en opent met Post die in diepe rouw is over zijn grote verloren liefde Victoria. En er is meer ellende. Het geld dat hij als schrijver met zijn boeken heeft verdiend is op en hij propt zich vol met drank en drugs.

twijfel, onrust, existentiƫle crisis+

BNGLiteratuurprijsLonglist

Het ruisen van de wereld

Roman Deniz Kuypers, 2014

Hoofdpersoon Moss is voor het eerst sinds twintig jaar weer naar het op twee uur rijden van zijn woonplaats gelegen dorpje Merton aan de noordoostelijke oever van Tahoe gekomen. Het is bijna Thanksgiving en het heeft behoorlijk gesneeuwd. Zijn huwelijk is ontbonden en hij is ...

No tags yet+

Meester Mitraillette BNGLiteratuurprijsLonglist

Meester Mitraillette

Roman, Historisch Jan Vantoortelboom, 2013

Schuldvraag van een ter dood veroordeelde schoolmeester tijdens de Eerste Wereldoorlog in Belgiƫ.

Eerste Wereldoorlog, geschiedenis, schuld+

Inschrijven nieuwsbrief