De Dioraphte LiteratuurPrijs

DioraphteGenomineerden

Overspoeld

Kinderroman Gideon Samson, 2014

Overspoeld is niet alleen een boek over de liefde, de dood, en de schoonheid van het leven, maar ook over het verwerken van een trauma.

lichamelijk gehandicapt+

DioraphteGenomineerden

De lieve vrede

Kinderroman Geertje Kindermans, 2014

De lieve vrede is het verhaal over de strijd om een eigen leven op te bouwen. Een leven vrij van Arie, maar ook vrij van de besluiteloosheid waarin Lotte leeft, van haar achtergrond en van haar moeder.

No tags yet+

DioraphteGenomineerden; de-winnaars-van-2015

Birk

Kinderroman Jaap Robben, 2014

Birk gaat van start met een dijk van een drama, wanneer de vader van de achtjarige Mikael tijdens een zwempartij verdrinkt.

verlies, dood, trauma+

DioraphteGenomineerden

Valavond

Kinderroman, Historisch Marita de Sterck, 2014

Jarenlang sprak Marita De Sterck met oudere bewoners van het dorp Mariahoeve, het dorp waar ze zelf woont. Ze sprak met hen over de periode voor en in WOII, en daar kwam een schat aan informatie uit, die De Sterck vervolgens gebruikte als voedingsbodem voor een nieuwe roman.

Tweede Wereldoorlog, Jodendom, België+

Bunkerdagboek DioraphteGenomineerden

Bunkerdagboek

Kinderroman, Thriller Kevin Brooks, 2014

Bunkerdagboek is een bloedstollend verhaal over wat er gebeurt als je ergste nachtmerrie uitkomt - en als dat gebeurt, hoe overleef je dat?

kidnapping+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

Zac & Mia DioraphteGenomineerden

Zac & Mia

Kinderroman A.J. Betts, 2014

Zac en Mia vertelt het verhaal van twee totaal verschillende jongeren met kanker. Zac is een zeventienjarige, actieve boerenjongen met leukemie. Mia gaat heel anders om met haar diagnose dan Zac. Ze is boos en zit in de ontkenningsfase. Haar prognose is de beste van de hele ...

ziekte, kanker, sicklit+

Eleanor & Park DioraphteGenomineerden

Eleanor & Park

Kinderroman Rainbow Rowell, 2014

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper genoeg om het te ...

No tags yet+

Een bijna volmaakte vriendschap DioraphteGenomineerden

Een bijna volmaakte vriendschap

Kinderroman Milena Michiko Flasar, 2014

In Een bijna volmaakte vriendschap draait het om besluiten die geen besluiten zijn. Hoofdpersonen Taguchi Hiro, een zogenaamde ‘hikikomori’, en Ōhara Tetsu, een ‘salaryman’, laten zich drijven door hun gevoel en erkennen tenslotte dat nietsdoen ook een besluit is.

zelfmoord+

De geur van vrijheid DioraphteGenomineerden

De geur van vrijheid

Kinderroman Guiseppe Catozzella, 2008

Voor Samia is rennen haar vrijheid. Ondanks haar dunne benen wint ze wedstrijd na wedstrijd in Somalië. Haar droom is om in het Somalische tenue als eerste over de finish te komen op de Olympische Spelen.

No tags yet+

DioraphteGenomineerden

De veteraan

Kinderroman Johan Faber

De veteraan is een aangrijpende, verrassend actuele roman over heldendom, eenzaamheid en verboden vriendschap; over de drang naar verlossing en een oorlog die nooit eindigt.

No tags yet+

Inschrijven nieuwsbrief