Spirituele boeken

BoekenSpiritualiteit

Bevrijd door liefde: Praktijkboek voor zelf-acceptatie en geluk in relaties

Non-fictie Jan Geurtz, 2014

Op toegankelijke wijze beschrijft Jan Geurtz de meest voorkomende relatieperikelen en hoe je die kunt benutten voor spirituele groei. Hij helpt je te werken aan een spirituele liefdesrelatie tussen twee zelfstandige mensen, waarin de liefde steeds meer tot bloei komt.

spiritueel, relaties+

BoekenSpiritualiteit

Dan maak je maar zen

Filosofische roman Gijs de Swarte, 2014

Dan maak je maar zen is een aangrijpende maar ook uitermate geestige en openhartige persoonlijke zoektocht naar inhoud en houvast in een tijd waarin vrijwel iedereen daar behoefte aan heeft.

spiritueel, estoterie, crisis+

De cirkel is rond BoekenSpiritualiteit

De cirkel is rond

Autobiografie Wayne Dyer, 2014

Met het kalme overzicht van een man die zich heeft verzoend met een naderende dood beziet Dyer, die aan leukemie lijdt, hoe zijn leven zich heeft ontvouwd en wat dit hem heeft gebracht.

spiritueel, hoogleraar+

De dood is een filosoof BoekenSpiritualiteit

De dood is een filosoof

Autobiografie Tobias Hürter, 2014

Tobias Hürter wankelt en valt, in duizelingwekkende vaart. Tijdens zijn val naar het dal 500 meter onder hem voelt hij zijn rechterarm breken en krijgt hij een hevige klap op zijn helm. Hoewel Hürter het er niet mee eens is, weet hij het zeker: hij gaat dood.

esoterie, spiritueel, bijna-doodervaring+

De vrije val in het leven BoekenSpiritualiteit

De vrije val in het leven

Non-fictie, Reportages Jeff Foster, 2014

Als we ons openstellen voor de totaliteit van het leven komen we ook aspecten tegen waar we moeite mee hebben. In deze persoonlijk getinte beschouwingen beschrijft Foster hoe we kunnen omgaan met ziekte, lijden en sterven, met relatieproblemen en eenzaamheid, met angst en ...

spiritueel+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

Gezond leven met mindfulness BoekenSpiritualiteit

Gezond leven met mindfulness

Non-fictie Jon Kabat-Zinn, 2014

‘Gezond leven met mindfulness’ van Jon Kabat-Zinn is een update van het 25 jaar geleden verschenen ‘Handboek meditatief ontspannen’. In het boek wordt een methode beschreven voor het bestrijden van pijn en stress, maar als je deze toepast gebeurt er veel meer met je.

meditatie, bioloog+

BoekenSpiritualiteit

Heartful leven, mindful werken

Non-fictie David Dewulf, 2014

Aan de hand van de parabel van ‘ de samoerai en zijn moeder’ brengt David alle elementen van mindfulness en heartfulness, de 4 hartkwaliteiten, samen in een eenvoudig model. Dit laat je toe om balans te houden in je leven, helder na te denken en daadkrachtig te zijn.

werk-privébalans, mindfulness +

Het plan van je verlangen BoekenSpiritualiteit

Het plan van je verlangen

Non-fictie Danielle LaPorte, 2014

Hoe wil je je voelen? En wat heb je nodig om je zo te kunnen voelen? Deze vragen vormen de kern van dit boek, waarin de auteur op heldere en humorvolle wijze de weg wijst, om bij je diepste verlangens uit te komen en deze om te zetten in een praktisch plan.

motivatie, levensdoel+

Je hart als schuilplaats BoekenSpiritualiteit

Je hart als schuilplaats

Non-fictie Tara Brach, 2014

Door moeilijkheden, ziekte, verlies of andere ingrijpende gebeurtenissen kun je het vertrouwen in het leven verliezen. Tara Brach wijst je de weg terug. Stap-voor-stap laat ze je, via boeddhistische inzichten en meditatietechnieken, je “stille plek van gewaar zijn”. ...

mindfulness+

BoekenSpiritualiteit

Kairos. Een nieuwe bevlogenheid

Non-fictie, Essays Joke J. Hermsen, 2014

‘Na haar boek Stil de Tijd is er nu een nieuw boek van Joke F. Hermsen: Een nieuwe bevlogenheid. Hierin schrijft zij dat stilte, rust en wachten voorwaarden zijn voor helder nadenken, echte creativiteit en empathie. Hermsen houdt een pleidooi voor een meer bevlogen tijd.

creativiteit, filosofie+

Inschrijven nieuwsbrief