Proost!

BesteBoekenOverWijn

Chateau Slurp

Non-fictie Ilja Gort, 2013

Het nieuwe boek van Ilja Gort gaat over het dagelijkse leven op een wijnchateau. 18 jaar geleden kocht Ilja Gort zijn Chateau in Frankrijk, maar hoe doe je dat nu, zo’n chateau runnen?

bourgondisch, 25, 10+

BesteBoekenOverWijn

Opus Vino

Non-fictie Ed Lanoo, 2012

In dit boek van Lannoo vind je informatie over meer dan 4000 wijnproducenten en geeft de moderne kijk op de wijnwereld weer. Ook geeft het boek een overzicht en informatie over alle belangrijke wijnregio’s met kaarten en informatie over wijnoogsten.

bourgondisch, informatief+

BesteBoekenOverWijn

Weg van wijn

Non-fictie Onno Kleyn, 2011

In zijn boek neemt Onno Kleyn je mee naar zestig streken, zestig bekende en onbekende wijnmakers, zestig verhalen en meer dan zestig wijnen, die allemaal de aandacht waard zijn. Op beeldende en humoristische wijze schrijft Onno Kleyn over wijn.

bourgondisch, Italië, reizen+

BesteBoekenOverWijn

Tussen de druiven

Non-fictie Remke de Lange, 2011

Remke de Lange is een journaliste, die jarenlang over wijn heeft geschreven. Het schrijven alleen wilde ze niet meer dus ze besloot om het nu zelf in de praktijk te gaan brengen. Ze vertrekt met man en kind naar Australië, waar ze uiteindelijk in 2010 haar eigen wijn maakt.

productie, bourgondisch, verhuizing+

BesteBoekenOverWijn

De wijngek

Non-fictie, Autobiografisch Hans Melissen, 2011

In 14 korte verhalen geeft Melissen in De Wijngek een blik op zijn zeer diverse belevenissen in de wijnwereld. Sommige verhalen gaan over ‘ouwe jongens krentenbrood’ met dikke sigaren en vette flessen Bordeaux of Bourgogne.

verhalen, bourgondisch+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

BesteBoekenOverWijn

Wijnreis door mijn lichaam

Non-fictie Harold Hamersma, 2010

De ene keer lees je in het nieuws over een onderzoek dat zegt dat wijn slecht voor je is, de andere keer lees je dat het juist goed voor de gezondheid is. In zijn boek geeft Hamersma per lichaamsdeel aan of wijn nu goed, of juist slecht is voor de gezondheid. Helder en ...

gezondheid+

BesteBoekenOverWijn

Chateau Poeha & 15 andere wijnavonturen

Non-fictie, Autobiografisch Hans Melissen, 2003

Chateau Poeha bevat korte verhalen, zonder poespas, maar met een brede glimlach.

bourgondisch+

Inschrijven nieuwsbrief