Kokkerellen

BesteKookboeken; BestVerkocht2015

Darm mit Charme

Non-fictie Giulia Enders, 2014

Enders vertelt in haar boek over misschien wel het belangrijkste orgaan van het lichaam: de darmen. De mooie voedselmachine is opgedeeld in drie hoofdthema’s waarin de complete werking van de darmen behandeld wordt.

eten, spijsvertering, lichaam+

BestVerkocht2015

Powerfood

Non-fictie Rens Kroes, 2014

Powerfood, het healthy kookboek van Rens Kroes, is ingedeeld in 7 recept categorieën: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Alle ingrediënten zijn volledig puur: zakjes en pakjes zijn een dikke no go!

superfood, eten, koken+

BesteKookboeken

Het 5 or less-kookboek

Non-fictie Nina de Bruijn, 2014

Het kookboek '5 or less' van Chickslovefood: simpele recepten met maximaal vijf ingrediënten die allemaal in een handomdraai te maken zijn. In het allereerste kookboek van de meiden vind je een aantal van hun meest populaire 5 or less-recepten terug.

Elise Gruppen, snel, eten+

Jamie's comfort food BesteKookboeken

Jamie's comfort food

Non-fictie, Foto Jamie Oliver, 2014

In Jamie's comfort food is gekozen voor een eclectische aanpak. De recepten lopen uiteen van Britse bonen op toast tot Braziliaanse feijoda, van Poolse pierogi tot Griekse moussaka en van Ghanese pindastoof tot Vietnamese pho.

genieten, eten, culinair+

BesteKookboeken

Plenty more

Non-fictie, Foto Yotam Ottolenghi, 2014

Met Plenty more geeft Ottolenghi meer van hetzelfde: de spotlights staan op groenten, veel smaken hebben een duidelijke match met het Midden-Oosten. Wederom worden exotische ingrediënten niet geschuwd.

culinair, vegetarisch, groente+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

BesteKookboeken

Gezond bakken

Non-fictie, Foto Amber Albarda, 2014

Gezond bakken van Amber Albarda is een boek vol gezondere ideeën en andere keuzes. Een boek met een nieuwe kijk op bakken anno 2014.

eten, koken, gezondheid+

Gouden Garde 2014

Melk & Dadels

Non-fictie, Foto Nadia Zerouali , 2014

Voor het boek Melk & Dadels zijn de auteurs op zoek gegaan naar Marokkaanse moeders die hun huiselijke recepten wilden delen. ‘Onze moeders zijn superkokkinnen’, schrijven ze in het voorwoord.

culinair, familierecepten, koken+

BesteKookboeken

Puur eten dat je gelukkig maakt

Non-fictie, Foto Pascalle Naessens, 2014

Puur eten dat je gelukkig maakt gaat niet alleen over het eten zelf, maar ook over alles wat daarbij komt kijken. Het gaat niet alleen om natuurlijke voeding, maar ook om de presentatie daarvan, zoals de kleuren die je gebruikt.

culinair, genieten, voeding+

BesteKookboeken

Veg!

Non-fictie, Foto Hugh Fearnley-Whittingstall, 2013

Veg! is een groentekookboek geschreven door een rasechte vleeseter en dat is buitengewoon verfrissend. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek.

culinair, vegetarisch, groente+

BesteKookboeken

De voedselzandloper

Non-fictie Kris Verburgh, 2012

De voedselzandloper is een boek over voeding, veroudering en afvallen. Het boek is gebaseerd op bijna 250 referenties naar wetenschappelijke studies en biedt een alternatief voor de bekende voedseldriehoek en schijf van vijf.

gezondheid, voeding, lichaam+

Inschrijven nieuwsbrief