Bella Italia!

Het Mussolinikanaal DeSmaakvanItalië

Het Mussolinikanaal

Historische Roman, Historisch Antonio Pennacchi, 2011

Familiekroniek over een van de duizenden arme, landloze boerenfamilies die in de jaren dertig van de vorige eeuw vanuit Noord-Italië naar de Agro Pontino trokken, een door Mussolini drooggelegd moerasgebied ten zuiden van Rome.

familie, fascisme +

De zeven levens van Rome DeSmaakVanItalië

De zeven levens van Rome

Non-fictie, Historisch Robert Hughes, 2011

De zeven levens van Rome is het allesomvattende relaas van het fascinerende en betoverende Rome. Het is het turbulente levensverhaal van zevenentwintig eeuwen, van een stad met zeven levens, gebouwd op zeven heuvels.

No tags yet+

XY DeSmaakVanItalië

XY

Roman, Thriller Sandro Veronesi, 2011

Alles is fictie in XY, de nieuwe roman van Sandro Veronesi: er vindt een ramp plaats die niet plaatsgevonden kán hebben in een dorpje dat niet bestaat, zelfs binnen de romanwereld niet. Veronesi speelt een kunstig spel met Wahrheit en Dichtung.

angst, dood+

Voor altijd DeSmaakvanItalië

Voor altijd

Roman Susanna Tamaro, 2011

In een lange brief aan zijn overleden vrouw Nora haalt Matteo herinneringen op aan zijn jeugd, hun leven samen, het ongeluk en zijn leven erna. Hij vertelt haar over zijn lange weg naar de berg en waarom hij nu pas weer gelukkig kan zijn.

verlies, verdriet+

Zeven kleine criminelen DeSmaakvanItalië

Zeven kleine criminelen

Roman Christian Frascella, 2011

Zeven Italiaantjes met ‘geldproblemen’ besluiten een bank te overvallen. Wie het ontstaan van de Italiaanse crisis wil wijten aan een verziekte cultuur van fraudeurs en andere onfrisse praktijken, kan bij Frascella lezen waar het is misgegaan.

No tags yet+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

De duizend monden van onze dorst DeSmaakvanItalië

De duizend monden van onze dorst

Roman Guido Conti, 2011

Twee jonge vrouwen ontmoeten elkaar op een feest. Een van de vrouwen is net teruggekomen van een verblijf op een kostschool tijdens de oorlog. Hun harten raken elkaar, ondanks hun verschillende karakters.

lesbisch, liefde, seks+

De geschiedenis van mijn puurheid DeSmaakVanItalië

De geschiedenis van mijn puurheid

Roman Francesco Pacifico, 2011

Het boek neemt je in een maalstroom van woorden mee naar het gezin Rosini, dat in Rome woont. Piero heeft een oudere zus en twee oudere broers. Met zijn vader botert het niet echt, maar Piero heeft geld nodig om zijn uitgever te kunnen verlaten om een eigen uitgeverij te starten.

drugs, religie+

Het laatste oudejaar van de mensheid DeSmaakVanItalië

Het laatste oudejaar van de mensheid

Roman Niccolò Ammaniti, 2010

De locatie van het verhaal is een luxe woonpark met twee appartementgebouwen. Hier wonen o.a. een jongetje met een opa die het nodige van oorlogvoering weet, een rijke gravin die een exclusief feestje heeft georganiseerd waarbij ook haar favoriete gigolo niet mag ontbreken.

No tags yet+

Morgen een jaar geleden DeSmaakvanItalië

Morgen een jaar geleden

Roman Sebastiano Mondadori, 2009

Een vrouw gaat dood in een auto-ongeluk. De rouwende echtgenoot met een alcoholprobleem vergrijpt zich de avond vóór haar begrafenis aan Carola, een negentienjarige patiënte. De patiënte wordt zwanger.

No tags yet+

De belofte DeSmaakvanItalië

De belofte

Roman Andrea Bajani

De hoofdfiguur Pietro wordt gevolgd in verschillende levensfasen. In zijn jeugd wordt hij, vaker dan hem lief is, uit school gehaald door zijn grootvader Mario, die wordt uitgebeeld als een wandelend skelet. Mario heeft een oorlogsverleden.

No tags yet+

Inschrijven nieuwsbrief