Oranje boven!

BoekenKoningsdag

Het land van Beatrix

Non-fictie Hans Wansink, 2014

Hoe doorstaat een enigszins met zichzelf tevreden en wat naïef land de woelige baren van de mondialisering? Dat is in één zin de vraag die historicus en Volkskrant-journalist Hans Wansink zich gesteld heeft bij het schrijven van zijn zojuist verschenen boek Het Land van ...

monarchie, crisis+

Beatrix BoekenKoningsdag

Beatrix

Non-fictie Jutta Chorus, 2013

Portret over voormalig koningin Beatrix van onderzoeksjournalist Jutta Chorus. Biografie op basis van gesprekken met tientallen betrokkenen.

koningshuis, Beatrix, prinses+

BoekenKoningsdag

Niets was wat het leek

Non-fictie, Historisch Gerard Aalders, 2013

Charmeur, gentleman-oplichter, zo treedt Nederlands verzetsheld in Londen te voorschijn in de doorwrochte biografie die Gerard Aalders van prins Bernhard heeft geschreven.

monarchie, prins+

BoekenKoningsdag

Van Willem tot Willem

Non-fictie, Historisch Stijn Aerden, 2013

In Van Willem tot Willem beschrijven Stijn Aerden en Wim Koesen tientallen kopstukken uit pakweg vijf eeuwen Oranje-dynastie en doen een boekje open over opvliegende stadhouders en weerbarstige, aangetrouwde adel. Een boek vol bonte, boeiende en geestige verhalen.

monarchie, prins+

BoekenKoningsdag

Willem-Alexander, van prins tot koning

Non-fictie, Historisch Jan Hoedeman, 2013

Op basis van honderd, vaak exclusieve interviews beschrijven Jan Hoedeman en Remco Meijer hoe de prins zich met vallen en opstaan heeft ontwikkeld tot koning Willem-Alexander.

monarchie, biografie, Remco Meijer+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

BoekenKoningsdag

Oranje onder

Non-fictie Henk te Velde, 2013

In dit boek worden het orangisme in de Republiek en in het koninkrijk en ook het recente Oranjegevoel op een nieuwe manier bekeken. De aandacht wordt vooral gericht op het populair orangisme in de onderste regionen van de samenleving.

No tags yet+

BoekenKoningsdag

De Oranjezaal in Huis ten Bosch, een zaal uit louter liefde

Non-fictie, Foto Eikema-Hommes, 2013

Dit rijk geïllustreerde boek laat zien hoe groot de rol van Amalia van Solms was bij het bepalen van het ontwerp en hoe nauwgezet zij daarin haar politieke en dynastieke ambities voor haar nageslacht verwerkte.

monarchie+

BoekenKoningsdag

Emma, hoedster van Wilhelmina's erfenis

Non-fictie, Historisch Irene Diependaal, 2013

Koningin Emma herstelde na Willem III de goede naam van de Oranjes, maar stelde vooral hun erfenis veilig. Historica Irène Diependaal schreef een opmerkelijk en vernieuwend boek over haar regentschap (1890-1898).

monarchie+

BoekenKoningsdag

Máxima

Non-fictie Yvonne Hoebe, 2013

Hoebe blikt terug op de afgelopen 10 jaar uit het leven van Máxima. Ze vertelt het verhaal van het gewone meisje dat eerst prinses en toen koningin werd, maar laat daarnaast ook de moderne vrouw zien, die een eigen carrière nastreeft, haar man bijstaat en voor haar kinderen ...

monarchie+

BoekenKoningsdag

De Oranjes. Verrassende feiten over ons Koningshuis

Non-fictie Arendo Joustra, 2011

'De Oranjes' poogt misverstanden over het koningshuis weg te nemen. Sommige lijstjes zijn heel recent, andere gaan ver terug in de geschiedenis en illustreren daarmee de continuïteit van de Oranjes in de Nederlandse samenleving.

monarchie, Beatrix, Maxima+

Inschrijven nieuwsbrief