Pulitzer Prize for Fiction

Als je het licht niet kunt zien Pulitzer Prize for Fiction 2015

Als je het licht niet kunt zien

Roman, Historisch Anthony Doerr, 2014

Het vuistdikke boek gaat over twee kinderen: de Duitse Werner Pfenning, die in een mijnstadje met zijn zusje Jutta opgroeit in een weeshuis en Marie-Laure, een meisje die in Parijs opgroeit met haar vader en op zesjarige leeftijd blind wordt.

oorlog, verbeelding, technologie+

Het puttertje Pulitzer Prize for Fiction 2014

Het puttertje

Roman, Kunst Donna Tartt, 2013

Het boek opent met een ontploffing in een museum in New York. De 13-jarige Theo Decker is daar met zijn moeder, waar hij geïntrigeerd raakt door een meisje dat net als hij de kunstwerken bewondert. Theo draalt, zijn moeder loopt door - regelrecht het epicentrum van de explosie ...

Amsterdam, chaos, Las Vegas+

Gestolen leven Pulitzer Prize for Fiction 2013

Gestolen leven

Roman, Misdaad Adam Johnson, 2012

Noord-Koreaanse jongen wordt gescout door de regering om een geheime functie te vervullen. Na een lange klim op de carrièreladder blijkt de enige manier om zijn grote liefde te redden de positie van Kim Jung-il's rivaal te vervullen.

macht, politiek, liefde+

Bezoek van de knokploeg Pulitzer Prize for Fiction 2011

Bezoek van de knokploeg

Roman Jennifer Egan, 2011

Bezoek van de knokploeg bevat losse verhalen rond een aantal personages die je in verschillende stadia van hun leven en carrière terugziet.

popcultuur, Proust, tijd+

Kwikzilver Pulitzer Prize for Fiction 2010

Kwikzilver

Roman Paul Harding, 2010

Kwikzilver vertelt in een hecht maar fonkelend proza het verhaal van drie generaties mannen in het noordoosten van Amerika. George Washington Crosby, tachtig jaar oud, ligt op sterven, liefdevol omringd door kinderen en kleinkinderen.

dood, rouw, klokken+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao Pulitzer Prize for Fiction 2008

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao

Roman Junot Diaz, 2008

Hoofdpersonage Oscar Wao is een dik jongetje dat opgroeit in een buitenwijk van New Jersey. Hij zit vol plannen en dromen, maar weet dat zijn Dominicaanse familie al generaties lang achtervolgd wordt door een vloek. Vallen en opstaan in een bonte verzameling talen, gezichten en ...

Spaans, familie, ziekte+

Olive Kitteridge Pulitzer Prize for Fiction 2009

Olive Kitteridge

Roman, Gedichten Elizabeth Strout, 2008

Met Olive Kitteridge beurtelings als hoofdpersoon, bijfiguur en passant worden de grote en kleine drama’s achter de voordeuren van de bewoners van het kustplaatsje beschreven. Huwelijken vallen uiteen, kinderen verdwijnen, bejaarde vrijages worden serieus overspel.

schandaal, bedrog, proza+

De weg Pulitzer Prize for Fiction 2007

De weg

Science fiction Cormac McCarthy, 2006

In 'De weg' is alle beschaving weggelekt, alleen de rudimenten van wat eens vooruitgang heette staan nog wankel overeind en vormen een prooi voor plunderaars. De lezer waant zich in een ongewis tijdperk na de Apocalyps, na de Derde Wereldoorlog of na een milieuramp.

hoop, kannibalisme, relaties+

Gilead Pulitzer Prize for Fiction 2005

Gilead

Briefroman Marilynne Robinson, 2005

De 76-jarige aan kanker lijdende predikant John Ames schrijft in een brief aan zijn zevenjarige zoon over diens voorvaderen.

ziekte, correspondentie, Laatste10Pulitzer+

Pulitzer Prize for Fiction 2006

March

Roman Geraldine Brooks, 2005

Mr. March, an abolitionist and chaplain, is driven by his conscience to leave his home and family in Massachusetts, in order to participate in the war. During this time, March writes letters to his family, but withholds the true extent of the brutality and injustices he ...

burgeroorlog+

Inschrijven nieuwsbrief