De Parel - publieksprijs voor de beste boekverfilming

besteverfilming2015

Verloren vrouw

Thriller Gillian Flynn, 2014

Op een dag is de vrouw Nick Dunne spoorloos verdwenen. De politie verdenkt Nick. Amy's vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verborgen hield. Hij zweert dat het niet waar is. Wat is er gebeurd met Nicks mooie, intelligente vrouw?

mysterie, Spanning+

besteverfilming2015

A most wanted man

Thriller John le Carré, 2014

A most wanted man is een meeslepende thriller waarin de asielzoeker Issa, mensenrechtenadvocaat Annabel, en de bankier Tommy Brue verstrikt raken in een onmogelijke driehoeksverhouding - waarbij geheime diensten de kans zien een doorslaand succes te boeken in the war on terror.

Spionage, Spanning+

besteverfilming2015; de-winnaars-van-2015

Still Alice

Roman Lisa Genova, 2014

Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar baan en de regie over haar eigen wereld.

Verlies, Familie, Alzheimer+

besteverfilming2015

De surprise en andere bizarre verhalen

Roman Belcampo, 2014

In De Surprise sluit een excentrieke multimiljonair een overeenkomst om zichzelf te laten vermoorden - en wordt vervolgens verliefd op een vrouw die eenzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in de problemen.

Liefde+

Wild: over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken bestereisverhalen; besteverfilming2015; BestVerkocht2015

Wild: over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken

Autobiografie Cheryl Strayed, 2012

Lees het verhaal van een Amerikaanse vrouw die, nadat ze in haar leven was vastgelopen, een 1700 kilometer lange hike over het Pacific Crest Trail door de wildernis van Californië en Oregon maakte.

familie, verlies, wandelen+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

besteverfilming2015

Koninkrijk en ballingschap

Roman Albert Camus, 1957

Daru, een Franse leraar in een afgelegen Algerijns dorp krijgt de opdracht een Arabische man te begeleiden naar de Franse rechtbank in een nabijgelegen stad. Tijdens hun tocht naar de stad nemen Daru en zijn gevangene onverwachte beslissingen.

Cultuurverschil, Onbegrip+

Inschrijven nieuwsbrief