10 boeken die niet in uw koffer mogen ontbreken

nrczomertop10; longlist_eci2015; shortlist_eci2015; BestVerkocht2015; libris-longlist-2016; libris-shortlist-2016

De onderwaterzwemmer

Roman P.F. Thomése, 2015

Martin van Heel, geboren in 1930, raakt zo rond Dolle Dinsdag bij de oversteek van een rivier naar reeds bevrijd gebied zijn vader kwijt. Een onderstroom in het koude water? Wie zal het zeggen. De jongen blijft een dag en een nacht wachten, maar er duikt niemand op.

verlies, dood, familie+

BoekenEconomischeCrisis; nrczomertop10; NS_publieksprijs; de-winnaars-van-2015; bestsellers-week1; BestVerkocht2015

Dit kan niet waar zijn

Non-fictie Joris Luyendijk, 2015

Toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

economie, crisis, banken+

Het meisje in de trein maandspannendeboek; nrczomertop10; nytimesbestseller; donkere_dagen; BestVerkocht2015

Het meisje in de trein

Thriller Paula Hawkins, 2015

Met haar thriller Het meisje in de trein beleefde Paula Hawkins een stormachtig debuut in de Verenigde Staten. Nu is deze thriller in het Nederlands vertaald en kan ons land kennismaken met dit nieuwe thrillertalent.

Verdwijning, verslaving+

nrczomertop10

Komt een paard de kroeg binnen

Roman David Grossman, 2015

Ten noorden van Tel Aviv staat de kleine, bebrilde stand-upcomedian Dov Grinstein op het toneel. De avond krijgt een onverwachte wending door een toehoorder die maakt dat de voorstelling overgaat in het zeer persoonlijke verhaal van de komiek over een traumatische jeugdervaring.

cultuurverschil, sSaSiFhg, NxMemWQixFqqWYAhS+

nrczomertop10; longlist-libris-2016

De wolkenridder

Roman M.M. Schoenmakers, 2015

De wolkenridder is een eigentijds verhaal over een zoektocht naar transcendentie, geschreven in een glasheldere en tegelijk bezwerende stijl.

psychologie+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

nrczomertop10

De nieuwe mens

Historisch Auke van der Woud, 2015

Een schitterend boek over de culturele veranderingen in Europa rond 1900. Spannend voor iedereen die geinteresseerd is in hoge en lage cultuur, de wereld die steeds sneller draait en de reacties van bestuurders en kunstenaars.

geschiedenis, politiek, cultuur+

nrczomertop10

Geronimo

Roman Leon de Winter, 2015

Leon de Winter neemt de lezer mee in een verhaal dat op vele continenten speelt en met elk hoofdstuk een verrassende wending neemt. Intussen speelt hij met de vraag of de officiële versie van de dood van Osama bin Laden de enige waarschijnlijke is.

Terrorisme, Armoede+

nrczomertop10

In het licht van wat wij weten

Roman Zia Haider Rahman, 2015

In het licht van wat wij weten gaat over bijna alles wat onze tijd definieert. Het gaat over wiskunde, filosofie, ballingschap, oorlog, geld, speculatie, hebzucht, geopolitiek, islamitisch terrorisme, westers paternalisme, financiële crisis. - See more at: http://www ...

No tags yet+

Libris Literatuurprijs 2015

Ik kom terug

Roman, Autobiografisch Adriaan van Dis, 2014

Het boek vertelt het verhaal van de maanden voorafgaand aan de dood van van Dis' moeder, waarin hij een pact sluit met moeder de zwijgende leugenaar: hij een verhaal, zij een pil. Hij rijdt met haar onder andere naar haar Zeeuwse geboortegrond, waar hij over allerlei ...

euthenasie, rusthuis, Jappenkamp+

nrczomertop10

Onderworpen

Roman Michel Houellebecq, 2014

Een professor aan de Sorbonne, ziet zijn land in 2022 aan de vooravond van de presidentsverkiezingen steeds verder polariseren: een burgeroorlog lijkt onvermijdelijk. De traditionele partijen zijn uitgespeeld, de strijd gaat tussen het Front National en de Fraternité musulmane.

Politiek, cultuur+

Inschrijven nieuwsbrief