De mooiste boeken die zijn uitgekomen in juli

mooisteboekenvanjuli

Gestolen tijd

Roman José Vriens, 2015

In de nieuwste roman van Vriens, ‘Gestolen Tijd’, komt de hoofdpersoon na de geboorte van haar tweede kindje in een postnatale depressie terecht. Haar hartsvriendin duwt haar in plaats van te steunen nog verder de put in.

Depressie, Spanning+

wegdromen

Visitants

Roman Dave Eggers, 2015

For almost twenty years, Dave Eggers has been travelling widely and chronicling his interactions with the countries and people he has encountered during his journey across continents. Visitants is his first collection of travel writing, one that spans his entire career.

reizen, cultuur, pWZYTkELFkZDxyLHQ+

mooisteboekenvanjuli

Huid op huid

Roman Claire North, 2015

Na het goed onthaalde De eerste vijftien levens van Harry August is Claire North terug met haar volgende. Een genre-overstijgend boek, in de stijl van Haruki Murakami en David Mitchell.

Spanning, +

mooisteboekenvanjuli

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Roman Romain Puértolas, 2015

Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band.

No tags yet+

mooisteboekenvanjuli; nytimesbestseller

Ga heen, zet een wachter

Roman Harper Lee, 2015

Onlangs werd het manuscript teruggevonden van deze roman van Harper Lee, die bekend werd met To Kill a Mockingbird (Spaar de spotvogel). Wereldwijd wordt er uitgekeken naar deze roman, die zich twintig jaar later afspeelt dan haar eerdere bestseller.

politiek, geschiedenis, cultuur+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

mooisteboekenvanjuli; gouden-strop-2016

We moeten je iets vertellen

Roman Marion Pouw, 2015

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift.

Spanning, Mysterie+

mooisteboekenvanjuli

De zomer van toen

Roman Maggie Mitchell, 2015

De debuutroman van Maggie Mitchell die in de VS al veel lof kreeg. Haar eerste roman werd aan meerdere landen verkocht. De stemmen van twee vrouwen die als tieners een ontvoering meemaken, vertellen een fascinerend drama dat de lezer na de laatste pagina nog lang bijblijft.

Verleden, Verdriet+

Inschrijven nieuwsbrief