Mooie boeken van afgelopen jaar

mooie-boeken-van-afgelopen-jaar

Ivanov

Roman Hanna Bervoets

'Ivanov' van Hanna Bervoets gaat over Felix, een jonge, homoseksuele student die voor een halfjaar naar New York vertrekt om een seminar journalistiek te volgen.

No tags yet+

mooie-boeken-van-afgelopen-jaar

't Jagthuys

Roman Merijn de Boer

Vera is zorgverlener en gaat op een dag naar een afgelegen en vervallen villa aan de Vecht, waar een moeder en haar zoon wonen. Hij is nog nooit buitenshuis geweest en heeft in zijn leven slechts een aantal mensen ontmoet. Vera valt als een blok voor de wereldvreemde. ...

nederlands, intelligentie, liefde+

mooie-boeken-van-afgelopen-jaar

Het Spit

Roman Lize Spit, 2016

1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van.

Belgie +

mooie-boeken-van-afgelopen-jaar

Moedervlekken

Roman Arnon Grunberg, 2016

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open en wordt hij op slag verliefd.

liefde+

mooie-boeken-van-afgelopen-jaar

Onheilig

Roman Roos van Rijswijk, 2016

Miguel ontvlucht zijn drukke leven uit Amsterdam naar een rustig stadje in Duitsland. Hij komt tot rust, tot zijn moeder plotseling ernstig ziek wordt.

Duitsland, Amsterdam, carriere+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

beste-boeken-2016-volkskrant

Moeders zondag

Roman Graham Swift, 2016

Moeders Zondag is misschien wel het mooiste en meest ontroerende verhaal dat Graham Swift in zijn indrukwekkende literaire carrière heeft geschreven. Een kandidaat voor alle literaire prijzen.

familie+

beste-boeken-2016-volkskrant

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?

Non-fictie Frans de Waal, 2016

Dieren zijn slim en hebben emoties, zegt bioloog Frans de Waal in Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?, een prikkelend overzicht van het onderzoek naar diergedrag in de afgelopen eeuw.

natuur, dieren, intelligentie+

BestVerkocht2015

Het Rosie project

Roman Graeme Simsion, 2015

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven..

liefde, autisme+

BestVerkocht2015

Neem een geit

Non-fictie Claudia de Breij, 2015

Honderd levenslessen. Wijze mannen en vrouwen vertellen over liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen.

levensles+

Inschrijven nieuwsbrief