De bestverkochte autobiografieën

Alles wat ik verzwegen heb

Alles wat ik verzwegen heb

Memoir Azar Nafisi, 2008

Opgroeiend meisje in Teheran (Iran) hangt aan haar vader en vreest haar moeder. Goed geschreven en interessante autobiografie bestrijkt het tijdvak van het Shah-regime en het begin van de regering van Khomeiny.

No tags yet+

In mijn vreemde land

In mijn vreemde land

Non-fictie, Historisch Hans Fallada, 2009

Autobiografische notities van de Duitse schrijver Hans Fallada (1893-1947) over Nazi-Duitsland. In mijn vreemde land is een unieke combinatie van autobiografie, een sprekend tijdsbeeld en het verslag van iemand die moet schrijven om te overleven.

tweede wereldoorlog, dagboek+

Jeugdherinneringen

Jeugdherinneringen

Non-fictie Maxim Gorki, 2013

Wereldberoemde trilogie waarin Maxim Gorki zijn eerste twintig levensjaren (ten tijde van het Rusland van vóór de revolutie) heeft opgetekend als een spannend verhaal.

autobiografie, geschiedenis+

Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde BesteBoekenZuidAfrika

Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde

Non-fictie, Reportages John Carlin, 2008

John Carlin vertelt over de rugbywereldkampioenschappen. De springbokken wonnen van Nieuw-Zeeland en heel Zuid-Afrika was door het dolle. Dat sprak niet vanzelf bij deze blanke sport: Carlin sprak spelers en politici, die vertellen over de betekenis van deze wedstrijd.

verfilmd+

americanbookawards

Rebel Music: Race, Empire, and the New Muslim Youth Culture

Non-fictie Hisham Aidi , 2014

Illuminating and groundbreaking, Rebel Music takes the pulse of the phenomenon of this new youth culture and reveals not only the rich historical context from which it is drawn but also how it can foretell future social and political change.

Sociaal cultureel, religie, antropologie+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

Ik weet waarom gekooide vogels zingen

Ik weet waarom gekooide vogels zingen

Autobiografie Maya Angelou, 1970

Autobiografie over de eerste zeventien levensjaren van latere lid van de civil rights movement. Als de ouders scheiden, worden de kleine kinderen uit hun Calfornische gezin naar de grootouders gestuurd in Arkansas. Een mijlpaal in de boeken uit het leven van zwarte Amerikanen.

No tags yet+

Het Achterhuis

Het Achterhuis

Non-fictie, Dagboeken Anne Frank, 1947

Dagboek van het bekende Joods-Nederlandse meisje Anne Frank (1929-1945), geschreven in de periode van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944. De titel is de bijnaam van het onderduikpand op de Prinsengracht. Eén van de meest gelezen boeken ter wereld.

tweede wereldoorlog, onderduiken, concentratiekamp+

ny_marathon

Niet de race maar de reis

Autobiografische roman Jolanda Linschooten , 2012

Hoe is het om in je eentje dwars door Engeland, Wales en Schotland te rennen? Ultraloopster Jolanda Linschooten deed het. Ze liep in zes weken een trailrun van 2000 km, in de eenzaamheid van de ruige natuur, door weer en wind.

sport, hardlopem, Engeland+

Brieven aan mijn dochters BesteBoekenAzië

Brieven aan mijn dochters

Non-fictie, Autobiografisch Fawzia Koofi, 2011

Koofi, die is gewaarschuwd dat de Taliban haar wil doden, begint in september 2010 met het schrijven van brieven aan haar dochters, de twaalfjarige Shaharzad en de tienjarige Shuhra.

politiek, moord, Taliban+

De man en zijn fiets

Verhalenbundel Wilfried de Jong, 2009

Geen detail ontsnapt aan de aandacht van schrijver/presentator Wilfried de Jong als het wielrennen betreft. Daarvan getuigt hij in zijn populaire tv-programma Holland Sport, maar ook in zijn sportcolumns in NRC Handelsblad, nrc.next en in zijn sterke reportages en interviews ...

No tags yet+

Legende van een zelfmoord BoekenplankGuyMortier

Legende van een zelfmoord

Roman David Vann, 2008

In het semi-autobiografische Legende van een zelfmoord probeert David Vann in zes verhalen te reflecteren op de verwerking van zijn vaders zelfmoord.

semi-autobiografisch, zelfdoding, natuur+

Open, een autobiografie

Non-fictie Andre Agassi, 2009

In de zomer van 2006 speelt Andre Agassi zijn laatste wedstrijd op de US Open. Hij heeft dan een 21-jarige carrière waarin hij acht grand slam-titels, zestig singles-titels en een Olympische medailles won. Voor Agassi was dit laatste toernooi eerder een nieuw begin dan een ...

Autobiografie, Tennis+

bestereisverhalen

De reis van mijn leven

Autobiografie Lex Harding, 2011

Een uniek en persoonlijk boek over Lex Harding die met zijn zonen Rein en Rick een roadtrip dwars door Afrika ondernam. Ze doorkruisten 14 landen en reden maar liefst 20.287 km

reizen, familie, afrika+

nicoscheepmaker; BestVerkocht2015

Kieft

Autobiografie Egmond van Michel, 2014

Winnaar van de Nico Scheepmaker beker. Een bijzonder openhartige biografie van Wim Kieft, Kieft is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een ...

verslaving, voetbal+

wegdromen

365 Dagen Onderweg

Non-fictie, Autobiografisch Floortje Dessing, 2013

Reis mee met Floortje Dessing, de presentatrice van het reisprogramma ‘3 op Reis’, die een jaar lang haar reisbelevenissen bijhield in een dagboek.

reisverhalen, bnn, televisie+

americanbookawards

This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate

Non-fictie Naomi Klein, 2015

In This Changes Everything Naomi Klein argues that climate change isn’t just another issue to be neatly filed between taxes and health care. It’s an alarm that calls us to fix an economic system that is already failing us in many ways.

Klimaatverandering, economie, asLoWeOtkFQB+

Inschrijven nieuwsbrief