Gouden Strop 2016

gouden-strop-2016

Het meisje op de weg

Thriller Michael Berg, 2015

Sychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje ...

mystery, liefde, spanning+

NS_publieksprijs; BestVerkocht2015; gouden-strop-2016

Lieve Mama

Thriller Esther Verhoef, 2015

Sther Verhoef brengt met Lieve mama het gevaar onbehaaglijk dichtbij, en laat de lezer achter met de vraag: wat zou ík doen? Je denkt dat je je grenzen kent. Maar als je gezin in gevaar is... hoever ga je dan?

familie, spanning+

mooisteboekenvanjuli; gouden-strop-2016

We moeten je iets vertellen

Roman Marion Pouw, 2015

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift.

Spanning, Mysterie+

maandspannendeboek; gouden-strop-2016

Doodskopvlinder

Thriller Tomas & Corine Ross & Hartman, 2015

Gouden Strop-winnaar Tomas Ross en Corine Hartman bundelden de krachten en schreven samen deze maatschappijkritische actiethriller.

+

gouden-strop-2016

Bijwerking

Thriller Heleen van der Kemp, 2015

Midden in het toeristenseizoen wordt politierechercheur Britt Franken opgeroepen bij de dood van een mysterieuze jongen. Hij heeft partydrugs op zak van hetzelfde type als die waardoor toeristen in de stad onwel zijn geworden..

spanning, toerisme, Amsterdam+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

gouden-strop-2016

De partijgenoot

Thriller Marjolijn Uitzinger, 2015

Na de verkiezingen zit Florian von Bismark in een dal. Niet hij maar zijn partijgenoot Sofie Lothar wordt minister van Justitie, en dat zit hem niet lekker. In een poging haar in diskrediet te brengen lijkt een onverwachte connectie met de raf mogelijkheden te bieden.

politiek, terreur, macht+

gouden-strop-2016

Bot

Thriller Charles den Tex, 2015

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen.

technologie, macht+

gouden-strop-2016

Stille grond

Thriller, Thriller Hilde Vandermeeren, 2015

Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje. Daarna ontbreekt elk spoor van haar.

Schotland, verdwijning, spanning+

gouden-strop-2016

Drone

Thriller Bart-Jan Kazemier, 2015

Minister van Defensie Ava Rodenburg wil de Kamer laten instemmen met de aankoop van een nieuw type drone. Ze probeert uit alle macht de leider van de grootste oppositie- partij te overtuigen haar te steunen, maar hij stelt bijna onmogelijke eisen..

technologie, spanning, politiek+

gouden-strop-2016

Scam alarm

Thriller Bavo Dhooge, 2015

Niets is wat het lijkt. Niets zal ooit nog worden zoals het was.’ 1956. Donnie is acht, net als zijn beste vriend Buddy. Samen proberen ze de verveling te doorbreken. Carl Harper is de vreemdeling en kost wat kost de koffer van zijn Plymouth gesloten wilt houden..

spanning, moord+

Inschrijven nieuwsbrief