Spannende boeken

Razernij donkere_dagen

Razernij

Politieroman Sergio Bizzio, 2005

Als hoofdpersoon in een opwelling van woede zijn boos vermoord, moet hij vluchten en verschuilt hij zich op de zolder van het huis waar zijn geliefde werkt als dienstmeisje, zonder dat zij dat weet. In stilte volgt hij de gruwelen in haar leven, waardoor hij nog meer naar haar ...

Rage, liefde, spanning+

De Lincoln-advocaat donkere_dagen

De Lincoln-advocaat

Legal Michael Connelly, 2005

Vanaf de achterbank van zijn Lincoln staat advocaat Mickey Haller Hell’s Angels, oplichters, dronken automobilisten en junks bij. Als hij voor de verandering wordt ingeschakeld door een rijke cliĆ«nt, kan Mickey zijn geluk niet op. De zaak lijkt eenvoudig, maar groeit uit ...

spanning, advocatuur+

De geur van sterfelijkheid donkere_dagen

De geur van sterfelijkheid

Thriller Simon Beckett, 2006

Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: ...

spanning, moord+

Verloren donkere_dagen

Verloren

Deductie Nicci French, 2009

‘Verloren’ is de psychologisch spannende literaire thriller van het Britse schrijversduo Nicci French. Nina Landry woont met haar twee kinderen op Sandling Island. Ze viert haar veertigste verjaardag, waarvoor haar tienerdochter een surpriseparty heeft. ...

spanning, schrijversduo, detectic+

7 dagen donkere_dagen

7 dagen

Politieroman Deon Meyer, 2011

Misdaadthriller van de internationale bestsellerauteur Deon Meyer over een moordzaak in Zuid-Afrika. Een helse zoektocht die zeven lange dagen zal duren.

spanning, politie, crime+

Zagen wij een boek over het hoofd? Kreeg het een goede recensie?

De erfgenaam donkere_dagen

De erfgenaam

Roman, Thriller Charles den Tex, 2013

Veertiende thriller van Carles den Tex, over een erfgenaam van een groot vermogen in Zuid-Limburg die te maken krijgt met een onbekende persoon die nog een rekening met zijn familie heeft te vereffenen.

erfenis, karakterverandering+

Drie graven vol donkere_dagen

Drie graven vol

Roman, Thriller Jamie Mason, 2013

Debuut van de Amerikaanse schrijfster Jamie Mason, waarin humor en spanning centraal staan. Thriller over hoofdpersoon Jason Getty, die een moord op zijn geweten heeft, waarvan de gevolgen niet uitblijven.

moord+

Stralende meisjes donkere_dagen

Stralende meisjes

Roman, Thriller Lauren Beukes, 2013

Thriller van de Zuid-Afrikaanse schrijfster en journaliste Lauren Beukes over een man die kan tijdreizen, maar daarvoor jonge meisjes moet doden.

tijdreizen, moord+

Heller donkere_dagen

Heller

Roman, Thriller Michael Berg, 2014

Televisieproducent streeft naar erkenning, maar wordt hierdoor op t.v. pijnlijk geconfronteerd met zijn verleden.

media, psychologie+

De officier Walter Scott Prize; donkere_dagen

De officier

Roman, Thriller Robert Harris, 2014

Thriller van de Britse schrijver Robert Harris, gebaseerd op de Dreyfus-affaire. Het draait om de onterechte veroordeling (voor spionage) van de joods-Franse officier Alfred Dreyfus (1859-1935).

historisch, Dreyfus-affaire, antisemitisme+

nytimesbestseller; donkere_dagen

Friction

Roman Sandra Brown, 2015

A Texas Ranger, relegated to deskwork due to past recklessness, petitions to regain custody of his five-year-old daughter, and his case is assigned to a family court judge. When a masked gunman barges in with his sights set on the judge, the ranger goes after him.

misdaad+

Het meisje in de trein maandspannendeboek; nrczomertop10; nytimesbestseller; donkere_dagen; BestVerkocht2015

Het meisje in de trein

Thriller Paula Hawkins, 2015

Met haar thriller Het meisje in de trein beleefde Paula Hawkins een stormachtig debuut in de Verenigde Staten. Nu is deze thriller in het Nederlands vertaald en kan ons land kennismaken met dit nieuwe thrillertalent.

Verdwijning, verslaving+

Inschrijven nieuwsbrief